Handige tips om te lezen!

 
 
 

HOE WEET U OF DE ACCU KAPOT IS?

Als de accu kapot is, komt u daar vaak te laat achter. Als gevolg dat uw auto niet meer wil starten. Maar hoe weet u zeker dat de accu kapot is en dat het niet iets anders is? En hoe kunt u dit voorkomen. Als een accu leeg is, betekent dit niet per definitie dat hij ook kapot is. Zomaar een accu vervangen, zou ook wel tot een teleurstelling kunnen leiden.

Als de accu leeg is, betekent dit niet altijd dat de accu kapot is. Want als de motor niet loopt, dan laat de accu niet bij. Als bijvoorbeeld een radio aan blijft staan, dan kan de accu leeglopen en na een tijdje ook leeg zijn.

Hoe kunt u nu een leeggelopen accu weer opladen? Een manier is om de lege accu weer snel op te laden, door te starten met startkabels en daarna een half uur te gaan rijden. Zonder lampen, verwarming, radio of andere stroomverbruikers aan te hebben staan.

Als u vervolgens de motor afzet en het lukt niet om de motor te starten, dan zou de accu wel eens kapot kunnen zijn. Dit zou kunnen. Als de accu tijdens het rijden niet of nauwelijks wordt bijgeladen, dan is het lastig de motor te starten. En wanneer een accu niet wordt bijgeladen tijdens het rijden, dan zou het ook zomaar eens kunnen zijn dat de dynamo van je auto kapot is. Alleen door te gaan meten, kun je er achter komen wat er precies stuk is: of de accu, of de dynamo. Heeft u advies nodig over uw accu of een nieuwe accu nodig, dan kunt u Autoservice Marknesse bereiken via 0527-204047.


 
 

Uitlijnen van de auto

Bij Autoservice Marknesse kunnen we uw auto uitlijnen. Wat houdt dit in en waarom zou u uw auto laten uitlijnen? Het uitlijnen van uw auto is belangrijk. Merkt u bijvoorbeeld dat u een trilling heeft in het stuur, of dat uw banden scheef afslijten (cuppen)?

Dan kan het zijn dat uw auto niet goed uitgelijnd is. Om dit op te lossen kunnen wij bij Autoservice Marknesse met de Uitlijnunit van Beissbarth de banden uitlijnen. Na de meting krijgt u van ons een meetrapport mee waarop u kunt zien wat de afwijkingen waren.