U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

HOE WEET U OF DE ACCU KAPOT IS?
Als de accu kapot is, komt u daar vaak te laat achter. Als gevolg dat uw auto niet meer wil starten. Maar hoe weet u zeker dat de accu kapot is en dat het niet iets anders is? En hoe kunt u dit voorkomen. Als een accu leeg is, betekent dit niet per definitie dat hij ook kapot is. Zomaar een accu vervangen, zou ook wel tot een teleurstelling kunnen leiden.

Is het de accu die kapot is?
Als de accu leeg is, betekent dit niet altijd dat de accu kapot is. Want als de motor niet loopt, dan laat de accu niet bij. Als bijvoorbeeld een radio aan blijft staan, dan kan de accu leeglopen en na een tijdje ook leeg zijn.

Hoe kunt u nu een leeggelopen accu weer opladen? Een manier is om de lege accu weer snel op te laden, door te starten met startkabels en daarna een half uur te gaan rijden. Zonder lampen, verwarming, radio of andere stroomverbruikers aan te hebben staan.

Als u vervolgens de motor afzet en het lukt niet om de motor te starten, dan zou de accu wel eens kapot kunnen zijn. Dit zou kunnen. Als de accu tijdens het rijden niet of nauwelijks wordt bijgeladen, dan is het lastig de motor te starten. En wanneer een accu niet wordt bijgeladen tijdens het rijden, dan zou het ook zomaar eens kunnen zijn dat de dynamo van je auto kapot is. Alleen door te gaan meten, kun je er achter komen wat er precies stuk is: of de accu, of de dynamo. Heeft u advies nodig over uw accu of een nieuwe accu nodig, dan kunt u Autoservice Marknesse bereiken via 0527-204047. 

Heeft u een vraag over uw accu? Neem dan contact met ons op. Heeft u een vraag over uw accu? Neem dan contact met ons op.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?